Lini's Young Twenties

Tonhalas tésztasaláta recept

Elkészítési idő: 30 perc 4 főre Nehézségi szint: Könnyű

 

Hozzávalók:


  • 1 csomag fusilli durum tészta 
  • 250g natúr joghurt
  • 3-4 evőkanál majonéz (ízlés szerint)
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 2db közepes méretű kaliforniai paprika
  • 2db tonhalkonzerv
  • só, bors, fokhagymagranulátum (ízlés szerint)

 

 

Elkészítés:


1. lépés:

Főzzük meg a tésztát a csomagolásban leírtak szerint bő, sós vízben. Adjunk hozzá egy kis olajat is, hogy a tészta szemek ne ragadjanak össze. Ha kész, szűrjük le, majd hagyjuk kihűlni.

tipp: miután leszűrtük, egy kevés olajat öntsünk még hozzá, és kavarjuk össze a tésztával. Így biztosan nem ragadnak össze a tésztaszemek.

 

2. lépés:

Amíg a tészta fő, vágjuk apróra a lilahagymát, és kockázzuk össze a kaliforniai paprikát.

tipp: használhatunk más zöldségeket is még, mint pl. a borsó, kukorica, tricolor paprika, vagy lilahagyma mellé/helyett újhagyma. A paradicsom elvizesíti a tésztasalátánkat!

 

 

3. lépés:

Keverjük össze a tésztát a joghurttal, majonézzel, tonhallal és zöldségekkel. Ízlés szerint fűszerezzük. 

tipp: sima majonéz helyett használhatjuk a Globus uborkás majonézét is. Sokkal pikánssabb ízt kapunk akkor.

 

 

tipp: mivel a tésztánk másnapra magába szívja a majonézes-joghurtos keveréket, ne sajnáljuk ezeket a hozzávalókat elkészítéskor. Előfordulhat, hogy utólag még egy kis majonézt vagy joghurtot kell hozzáadnunk a salátánkhoz, hogy ne száradjon ki. Ez az ízeken nem sokban fog változtatni.

 

Jó étvágyat hozzá!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!