Elkészítési idő: 30 perc | 4 főre | Nehézségi szint: Könnyű |
Hozzávalók:
- 1 csomag fusilli durum tészta
- 250g natúr joghurt
- 3-4 evőkanál majonéz (ízlés szerint)
- 1 kisebb fej lilahagyma
- 2db közepes méretű kaliforniai paprika
- 2db tonhalkonzerv
- só, bors, fokhagymagranulátum (ízlés szerint)
Elkészítés:
1. lépés:
Főzzük meg a tésztát a csomagolásban leírtak szerint bő, sós vízben. Adjunk hozzá egy kis olajat is, hogy a tészta szemek ne ragadjanak össze. Ha kész, szűrjük le, majd hagyjuk kihűlni.
tipp: miután leszűrtük, egy kevés olajat öntsünk még hozzá, és kavarjuk össze a tésztával. Így biztosan nem ragadnak össze a tésztaszemek.
2. lépés:
Amíg a tészta fő, vágjuk apróra a lilahagymát, és kockázzuk össze a kaliforniai paprikát.
tipp: használhatunk más zöldségeket is még, mint pl. a borsó, kukorica, tricolor paprika, vagy lilahagyma mellé/helyett újhagyma. A paradicsom elvizesíti a tésztasalátánkat!
3. lépés:
Keverjük össze a tésztát a joghurttal, majonézzel, tonhallal és zöldségekkel. Ízlés szerint fűszerezzük.
tipp: sima majonéz helyett használhatjuk a Globus uborkás majonézét is. Sokkal pikánssabb ízt kapunk akkor.
tipp: mivel a tésztánk másnapra magába szívja a majonézes-joghurtos keveréket, ne sajnáljuk ezeket a hozzávalókat elkészítéskor. Előfordulhat, hogy utólag még egy kis majonézt vagy joghurtot kell hozzáadnunk a salátánkhoz, hogy ne száradjon ki. Ez az ízeken nem sokban fog változtatni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: