Tonhalas tésztasaláta recept

Elkészítési idő: 30 perc 4 főre Nehézségi szint: Könnyű

 

Hozzávalók:


 

Elkészítés:


1. lépés:

Főzzük meg a tésztát a csomagolásban leírtak szerint bő, sós vízben. Adjunk hozzá egy kis olajat is, hogy a tészta szemek ne ragadjanak össze. Ha kész, szűrjük le, majd hagyjuk kihűlni.

tipp: miután leszűrtük, egy kevés olajat öntsünk még hozzá, és kavarjuk össze a tésztával. Így biztosan nem ragadnak össze a tésztaszemek.

 

2. lépés:

Amíg a tészta fő, vágjuk apróra a lilahagymát, és kockázzuk össze a kaliforniai paprikát.

tipp: használhatunk más zöldségeket is még, mint pl. a borsó, kukorica, tricolor paprika, vagy lilahagyma mellé/helyett újhagyma. A paradicsom elvizesíti a tésztasalátánkat!

 

3. lépés:

Keverjük össze a tésztát a joghurttal, majonézzel, tonhallal és zöldségekkel. Ízlés szerint fűszerezzük. 

tipp: sima majonéz helyett használhatjuk a Globus uborkás majonézét is. Sokkal pikánssabb ízt kapunk akkor.

tipp: mivel a tésztánk másnapra magába szívja a majonézes-joghurtos keveréket, ne sajnáljuk ezeket a hozzávalókat elkészítéskor. Előfordulhat, hogy utólag még egy kis majonézt vagy joghurtot kell hozzáadnunk a salátánkhoz, hogy ne száradjon ki. Ez az ízeken nem sokban fog változtatni.

Jó étvágyat hozzá!

Címkék: , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »